Масови арести на крадци в Камено
Масови арести на крадци в Камено / netinfo

Петима с криминални регистрации са вкарани в ареста за 24 часа след специализирана полицейска операция на на територията на община Камено. Те са на възраст от 17 до 61 години.
Нейната основна цел е установяване на незаконно пребиваващи лица без гражданска регистрация, както и на извършители на взломни кражби от части имоти.
Участвали са служители от „Специализираните полицейски сили" при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Камено. Проверени са над 50 частни домове и близо 100 души. Не са констатирани нарушения на Закона за гражданската регистрация, уточниха от полицията.
Разкрита и документирана е взломна кражба от частен дом в Камено на бензинов моторен трион за рязане на дърва. Извършитиелят е 43-годишен обитете на ромската махала.
Разкрита е кражбата на сумата от 1 170 лв. от къщата на 84-годишен старец. За нея стоят 34 годишната С.В. и 10-годишната й дъщеря, и двете от Камено. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика срещу разписка.
При операцията е установена извършителката на кражбата на чифт златни обеци, извършена в края на юли хотелска стая в Свети Влас.
При проверките на две къщи са намерени цигари без бандерол.
След спецоперацията са образувани са три бързи полицейски производства за шофиране за каране в пияно състояние:
- 28 годишния Д.И. от Стралджа, който управлявал л.а. «Сеат Алхамбра», с ямболска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1. 41 промила
- 51 годишния И.С. от с. Полски извор, общ. Камено, който управлявал л.а. «Рено 19», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1.82 промила
- 43 годишния Т.Д. от Камено, който управлявал л.а. «Опел Корса», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1.62 промила
35-годишнен пък ще бъде съден за това, че е карал лек автомобил «Дайхатцу» въпреки че му е взета книжката.