Кметът против дипломи за “благодетели”
Кметът против дипломи за “благодетели” / netinfo

Кметът Димитър Николов забрани използването на логото на община Бургас от фирми, частни лица и организации без разрешението на общинска администрация. Повод за забраната са разпространените през последните няколко дни подвеждащи „почетни грамоти 2007” сред фирми и организации, в които на централно място е използвано логото на общината.

Грамотите създават впечатление, че са издадени от Община Бургас и в тях получателите неясно по какви критерии и от кой са обявени за „Благодетели на Бургас”, обявиха от пресцентъра на общината. Накрая на грамотите с малки букви са изписани две организации – Асоциация за културен обмен и Музикална Агенция Shugarton.

Според Николов, с такива подвеждащи материали се извършва спекулация с институцията и съществува опасност при подобни случаи недобросъвестни лица да извършат опит и за събиране на средства от името на общината. Кметът се обърна с апел към гражданите, ако има случаи, в които са им искани пари от името на община Бургас да сигнализират в полицията или подадат жалби в администрацията.