Мащабна кампания срещу употребата на опиата - райски газ ще се проведе по време на двудневния младежки фестивал "Teen boom fest" в Бургас, който ще се състои на 20 и 21 август в района на Морска гара, съобщиха организаторите на феста.

Ще има специализирана зона, видеопослания и ценни съвети от професионалисти за деца, младежи и родители.

Teen Boom Fest в Бургас събира на една сцена любимците на тийнейджърите


На място ще има представители на местната Комисия за противообществените прояви при малолетните и непълнолетните. Те ще разясняват за страничните ефекти и опасното влияние на модерния опиат. По думите на специалистите повечето опасности са свързани не само със самия ефект от газа, а и с начина на употреба, защото при чести вдишвания може да доведе до злокачествена анемия и парализа. Според тях в медицината веществото се прилага, като упойка, но сред тийнейджърите се използва за развлечение.

Най-актуалните влогъри, инфлуенсъри, певци, актьори и спортисти, които ще участват във фестивала, застават зад идеята. Любими Tik Tok звезди и популярни лица от мрежата ще подготвят видео обръщения, които да се разпространяват сред техните хиляди последователи в социалните платформи.

"Тeen Boom Fest" е единственият по рода си фестивал в Европа, който събира на едно място най-обичаните инфлуенсъри, актьори, влогъри, спортисти и певци, но това не е само проява за забавление, а събитие с кауза и послания, посочват организаторите. През своите две успешни издания фестивалът насочи прожекторите към най-актуалните теми сред подрастващите – опасностите в социалните мрежи, превенция срещу алкохола, агресията, насилието.

Първият "Тeen Boom Fest" се реализира през 2020 година. Проявата има зад гърба си две успешни издания, събирайки над 20 000 души публика.
 
БТА