Христо Гърбов идва с „Духът на любовта”
Христо Гърбов идва с „Духът на любовта” / ДТП

Обичаният актьор Христо Гърбов е една от звездите в пиесата „Духът на любовта”, в сряда (8 юли), от 19 часа, на сцената на бившия Културен дом на Нефтохимика. Произведението на Нийл Саймън пристига като предложение от Пловдивския драматичен театър. Постановката е дело на Андрей Калудов, сценография и костюми - Петър Митев. Участват още Албена Павлова („Столичани в повече”), Тодор Дърлянов („Седем часа разлика”) и Радина Думанян („Аскеер” за изгряваща млада актриса).

Една от последните пиеси на големия американски драматург надминава по въображение и майсторство всичко написано от него преди това. Няма нищо случайно, че на Бродуей един театър още приживе носи името на Нийл Саймън. Тънък психолог, майстор на театралния диалог и сюжет, авторът тръгва от обикновения факт – една жена загубва любимия си съпруг. От тук нататък всяка страница на пиесата ни поднася изненада – реални и въображаеми разговори между тях.

Повествованието разказва за едно семейство пред пълен материален и духовен срив, но заедно с това изпълва сцената с хумор и атракция. Билетите струват 10 и 12 лева, продават се на касата на културния дом на НХК. Дарик радио Бургас е медиен партньор на представлението.