Кметът на Сунгурларе откри 45-то издание на „Долината на лозите пее и танцува”.
Кметът на Сунгурларе откри 45-то издание на „Долината на лозите пее и танцува”. / netinfo
Над 340 участници пяха и танцуваха в конкурс с 45-годишна история в Сунгурларе
Със звуците на българския фолклор и с участието на над 340 изпълнители на народни песни и танци беше озвучен град Сунгурларе през почивните дни. 
За 45 поредна година там се проведе традиционното издание на  Мегданско увеселение „Долината на лозите пее и танцува”.
Участници от 6 до 90 години, потопиха в историята на родните традиции десетките гости, събрали се на централния площад. Фолклорният празник за пореден път събра на едно място разнообразието на народните песни, танци, музика и обичаи пресъздадени от самодейците от цялата община, събрани в 28 колектива и много индивидуални изпълнители. Освен активната читалищна дейност, увеселението показа, че музиката и танците могат да обединяват хората.
"Имаме желаещи и от външни участници и те първа ще обмисляме варианти как да обогатим и да разширим формата на събитието. За нас обаче е важно фолклорният празник да остане емблема на Сунгурларе", каза кметът инж. Васил Панделиев. Винарският район, от който тръгва изнасянето на първото българско бяло вино по света, иска да върне позабравената слава на този занаят именно съчетавайки традицията във винопроизводството с тази във фолклора.
Организатори на „Долината на лозите пее и танцува” са Община Сунгурларе и НЧ ”Просвета 1882” Сунгурларе.

Сунгурларе
netinfo

Сунгурларе
netinfo