Дворът на Електрото става стадион за 400 000 евро
Дворът на Електрото става стадион за 400 000 евро / Веселин Максимов
Дворът на Електрото става стадион за 400 000 евро
67625
Дворът на Електрото става стадион за 400 000 евро
  • Дворът на Електрото става стадион за 400 000 евро

Спортната площадка на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов” ще се превърне в модерен стадион с игрища за футбол, волейбол, баскетбол, фитнес на открито и специализирано място за занимания на деца със специфични физически нужди.

Това ще стане по проекта „Здрав дух в здраво тяло”. Той е съвместен, между гимназията, Регионалният по образованието и Дирекцията на народната просвета в турския окръг Къркларели. В бургаското училище ще пристигнат над 400 000 евро, останалите са за другата страна по договора.

В нашия и в съседния град по проекта ще бъдат заети по 60 деца. Предвижда се и обучение по лека атлетика, футбол, баскетбол и волейбол от професионални треньори и квалифицирани учители по физическо възпиттание, както и турнири по тези спортове между двете страни.

„Здрав дух в здраво тяло” ще продължи 10 месеца. След известен период от време, модерният малък стадион с осветление, който трябва да бъде готов през следващото лято, ще може да бъде използван и от останалите граждани на Бургас, на него ще могат да се провеждат и междуучилищни състезания.

Чуйте в звуковия файл директорът на гимназията Коста Папазов