Доктор Георги Митев вече е низвергнат
Доктор Георги Митев вече е низвергнат / dariknews.bg
Общинското и областното ръководство на „Демократи за силна България” отлъчиха предишния местен лидер Георги Митев от редиците на партията. Те направиха това в специално изявление до медиите, което поместваме без никаква редакторска намеса:
 
„Във връзка със зачестилите публикации и изявления на Георги Митев - бивш председател на общинското ръководство на ДСБ - Бургас, че след неговото присъединяване към новата версия на Реформаторския блок, същият е подал оставка, като с него са напуснали и много други членове на ДСБ-Бургас, включително от общинските ръководства в областта, е необходимо да бъде изяснено следното:
 ​
Областното и общинско ръководство на ДСБ-Бургас съобщава, че към настоящия момент не е постъпило нито едно заявление за напускане от член на партията, включително и от самия Георги Митев, който също така не е подал оставка от длъжността си по предвидения ред в Устава на партията. ​
 
На проведеното на 28.01.2017г. редовно отчетно-изборно събрание на ДСБ-Бургас бяха избрани нови областно и общинско ръководство. Информираме ви, че заради действията му в нарушение на Устава на ПП "Демократи за Силна България" Областната и Общинската организация на ДСБ сваля доверието си от Георги Митев в качеството му на общински съветник и че същият за в бъдеще не представлява ПП "Демократи за Силна България" в Общински съвет-Бургас.
 
Ивайло Ляхович - областен председател на ПП ДСБ
Иво Баев - общински председател на ПП ДСБ”