от ляво надясно – вицепрезидента на БФУ Петър Драгоев, вицепрезидента на IWUF Антъни Го, президента на БФУ Стефан Колев
от ляво надясно – вицепрезидента на БФУ Петър Драгоев, вицепрезидента на IWUF Антъни Го, президента на БФУ Стефан Колев / Българска ушу федерация
За пръв път в историята на ушу-организацията в страната, българин е избран в ръководството на Световната федерация по Ушу (IWUF).  Това стана след като преди дни бяха проведени избори за нови членове в управителните си органи. Федерацията се управлява от съвет и ключови комисии, отговарящи за различни сфери от дейността на организацията.
Управителният съвет на организацията избра Петър Драгоев, световен шампион по Ушу и вицепрезидент на Българската Федерация по Ушу да оглави една от комисиите в ръководството.
Драгоев е на 36 години, но вече два пъти заслужи златни медали на световни първенства по Ушу. От няколко години той е "дясната ръка" на президента на Българската Федерация по Ушу - Стефан Колев, с който се познават от 90-те.
"Благодарение на опита и знанията, които получих от Стефан Колев през годините ще мога да бъда готов за предизвикателствата, които ми предстоят на новата ръководна длъжност", сподели Драгоев. 
За мандат 2019-2023 година Петър Драгоев ще участва в основната комисия на Световната федерация - по традиционно Ушу (Traditional Wushu Committee).
Това назначение е признание за огромния път, който извървя Българската Федерация по Ушу през последните няколко години.
Благодарение на усилията на екипа, ръководен от Стефан Колев, България стана единствената страна извън Азия, която проведе две световни първенства по Ушу в рамките на 2 години.
През 2016 в България се състоя Световното първенство по Ушу за младежи, а а през 2018 - Световното първенство по Тай-чи-чуан. И двата форума бяха домакинствани не случайно от Бургас, където е седалището на Българската Федерация по Ушу.
Китайското бойно изкуство Ушу (познато на запад и като Кунг-фу) е най-практикуваното бойно изкуство - в света с Ушу се занимават един милиард и сто милиона души, от които 600 милиона - извън Китай.
Това е не само бойно изкуство, но също и стил на живот, философия, система за трениране на ума и тялото и изключително мощно средство за превенция от множество заболявания и за последваща рехабилитация.