БСП: С референдума подцениха бургазлии
БСП: С референдума подцениха бургазлии / netinfo

«Резултатите от референдума показаха, че засега въпросът за изграждане на петролопровода Бургас – Александруполис не е в дневния ред на бургазлии». Това каза днес председателят на общинската организация на БСП - Димитър Стоянов. Ръководството на общинския съвет на БСП - Бургас направи анализ на резултатите от референдума «за» и «против» петролопровода Бургас-Александруполис.

«На бургаския избирател беше ясно, че с този референдум се преследват само и единствено политически цели / една от които е сваляне на Правителството /, а не просперитета на Община Бургас» , заяви Димитър Стоянов.

Той коментира, че средствата предвидени от общинския Бюджет за организацията и провеждането на референдума са изразходвани нецелесъобразно.Според него в разяснителната кампания общината и инициаторите за референдума са заложили само и единствено на страха. Така чрез представянето на хипотетични, батални сцени и екологични катастрофи се засилвал страха в избирателя.

От БСП- Бургас са категорични, че политическите сили и ръководството на общината в разяснителната си кампания подценили интелигентността на бургазлии.

Председателят Димитър Стоянов и ръководителят на групата за юридическо обслужване към БСП-Бургас Евгени Мосинов изтъкнаха и множеството нарушения при подготовката на референдума.