/ dariknews.bg
Бургаската организация на БСП отговори язвително на твърдението на бившия енергиен заместник-министър Жачо Станков, който днес на пресконференция обяви, че приоритет за червените е възобновяването на проекта „Бургас-Александруполис”, обосновавайки се на тяхна рекламна листовка. Ето целия текст на изявлението, без никаква редакторска намеса:

„Ние от "БСП за България" със съжаление констатираме, че парите които Българската държава /т.е. всички ние / е платила като заплати на бившият зам. министър на енергетиката в правителството на Борисов 2 - Жечо Станков са отишли "на вятъра". Г-н Станков или не може да чете документи или откровено лъже.

На проведената днес нарочна пресконференция бившият зам. министър твърди, че проектът "Бургас - Александруполис" продължава да е актуален за БСП. Каква е истината: представената страница (номер 6) е част от ПРОЕКТА на предизборна платформа на БСП (видно от приложения от нас документ).

В окончателния вариант "Бургас - Александруполис" отсъства по изричното настояване на представителите на БСП Бургас. За пореден път ставаме свидетели на опит за манипулиране на общественото мнение в Бургас от ПП ГЕРБ. Г-н Станков, дами и господа от ръководството на ГЕРБ Бургас  - предстоящата промяна в България на 26.03.2017 г. не може да бъде спряна с лъжи.

БСП сложи началото на тази промяна с победата на президентските избори на Румен Радев и Илияна Йотова. Наша отговорност е да продължим и да доведем промяната до край.

ОблС на БСП – Бургас”