/ iStock/Getty Images
Абитуриентите на ПГРЕ "Г.С.Раковски" в Бургас ще отбележат бала си с благородна инициатива, съобщават от учебното заведение.

Възпитаниците на елитната гимназия организират концерт, който ще посветят на последните си ученически мигове, но и за да помогнат на децата, останали без родители.

Тази година каузата, която са избрали, е за децата Центровете за настаняване от семеен тип. Става дума за деца без семейства, които въпреки препятствията, поставени им от живота, и въпреки крехката им възраст, не спират да се борят, да мечтаят и да демонстрират амбиция за едно по-добро бъдеще", споделя организаторът на концерта Атиа Андонова от 12-ти клас.

Учениците от ПГРЕ "Г.С.Раковски" вече няколко пъти са се срещали с децата от домовете в Бургас. Споделят, че усмивките на малчуганите стоплят сърцата им и ги накарали да осъзнаят, че добротата не може да бъде само на думи.

Благотворителният концерт ще се проведе в Летния театър на Бургас на 12 май  от 17.00 часа. Цената на билета е 5 лв. Участие ще вземат талантливите ученици на гимназията, специални гости от Франция, както и изявените български музиканти Вениамин и Веси Бонева.
 
Информационна агенция Фокус