Зам.-кметът Благоев  откри обновените  ОДЗ №2 и  IX ОУ
Зам.-кметът Благоев откри обновените ОДЗ №2 и IX ОУ / снимки: Община Благоевград
Зам.-кметът Благоев откри обновените ОДЗ №2 и IX ОУ
59701
Зам.-кметът Благоев откри обновените ОДЗ №2 и IX ОУ
  • Зам.-кметът Благоев откри обновените ОДЗ №2 и IX ОУ

Заместник-кметът по строителството на община Благоевград инж. Стоян Благоев откри реновираните ОДЗ №2 „Детски свят” и IX ОУ „Пейо Яворов". Благоев преряза лентите на обновените сгради заедно членовете на екипа по проекта  за енергийна ефективност и служители от образователните заведения.

ОДЗ „Детски свят” бе изцяло топло-и хидроизолирано, като изцяло бе подновен и покривът на сградата. По време на ремонта бе изградена и газифицираща инсталация. Стойността на извършените строително-монтажни дейности е 293 340 лева.

Замкметът Благоев  откри обновените  ОДЗ №2 и  IX ОУ
netinfo
IX ОУ „Пейо Яворов" в Благоевград е с изцяло подменени покрив и дограма, а стените са изолирани от външни атмосферни влияния. Дейностите по реновиране струват   близо 547 673 лева.

„Надявам се, че реализацията на този проект ще допринесе за по-добро качеството на изпълняваните в тези заведения услуги и подрастващото поколение ще има по-добри условия за живот ”, коментира заместник-кметът по строителството Стоян Благоев.

Замкметът Благоев  откри обновените  ОДЗ №2 и  IX ОУ
netinfo
Чрез подобряване на техническото състояние на сградния фонд на образователната инфраструктура община Благоевград реализира един от основните си приоритети - осигуряване на качествени обществени услуги в сферата на образованието. Това е в отговор на нарастващите потребностите на местното население от качествени и достъпни комунални услуги. В допълнение общината реализира редуциране на разходите за енергия и получените свободни средства биха могли да се инвестират в допълнителни мерки за енергийна ефективност – не само в общинската образователна структура, но и в общинския сграден фонд като цяло.

Заместник-кметът Стоян Благоев изрази надежда програмата за енергийна ефективност да продължи в обновяването и на българските домове.

Чуйте още в звуковия файл