ВМРО и РЗС се обявиха срещу турцизацията в Пиринско
ВМРО и РЗС се обявиха срещу турцизацията в Пиринско / netinfo

ВМРО и „Ред, законност и справедливост” ще се явят заедно на изборите за Народно събрание. Политическото споразумение, зад което застават още Земеделски народен съюз, Единната народна партия и партия "Средна Европейска класа", бе подписано рано тази сутрин.

"Решението да се коалираме бе взето след един внимателен анализ, че поеденичното явяване на десните центристки партии ще даде възможност за повтаряне на едно ново ляво управление в лицето на ДПС, БСП и НДСВ", заяви за Дарик заместник-председателят на ВМРО Борис Ячев.

„Една от основните цели на съвместния ни политически проект в Благоевградска област ще бъде да спрем турцизацията в региона. Ще направим всичко възможно ДПС да не може да отвоюва повече от един депутатски мандат", каза Борис Ячев.

"Нашата цел е да лишим Движението за права и свободи от възможността за участие в един бъдещ проект за кабинет. Крайно време е да извадим партията на Ахмед Доган от властта. Именно това е нещото, което обедини ВМРО и "РЗС", подчерта Ячев.

Водач на листата в I Многомандатен избирателен район е Яне Янев, който е едновременно и мажоритарен кандидат за депутат. На второ място е Борис Ячев.  Листата е регистрирана към 17:00 часа в Районната избирателна комисия.