Строителството на АМ Струма върви по график
Строителството на АМ Струма върви по график / netinfo

 

Работата в участъка Дупница - Благоевград на АМ "Струма" се извършва в срок и се очаква да бъде готов до месец октомври, каза при посещението си в Благоевград министърът на регионалното развитие и  благоустройство.

Прогнозите са, че няма да има забавяне и при построяването на отсечката Сандански - ГКПП Кулата.

"След много тежки преговори подписахме споразумение и нова работна програма, включително и нови параметри на техническото изпълнение за участъка Сандански - Кулата. Съгласно новата работна програма, участъкът трябва да бъде завършен до 1 август”, каза при посещение в Благоевград регионалния министър.

Тя изрази надежда, че сроковете ще бъдат спазени реално и подчерта . "Всички знаем, че  има от една година закъснение и че на обекта не се работеше особено през последните 6- 8 месеца, изобщо", коментира Павлова. Тя подчерта, че изпълнението на проекта до този момент е не повече от 50%.

"Важно е сега, че има утвърден график и по него се работи. Ние ще го следим изключително сериозно, за да сме сигурни, че ще се направи, защото затрудненото движение в този регион, предвид че магистралата се реализира по съществуващото трасе, създава проблеми по обходните маршрути в населените места, през които минава трафика”, каза още министърът.

Регионалният министър припомни, че в тези участъци пътищата са унищожени и след завършване на ЛОТ 4 ще се започне ремонт на именно по тях.

"Ще се насочим и към възстановяване на пътищата, обходните маршрути в Петрич и Марикостиново, както и всички останали по-малки населени места”, каза Павлова. Тя изрази очакване, че до края на юни в някои участъци движението да бъде изнесено.

Министър Павлова коментира и участъкът от Благоевград до с. Крупник. "Имаме пълната проектна готовност. Търгът е в своя ход, има обжалване на процедурата и трябва да изчакаме. Но се надявам през лятото да изберем изпълнител и да започне строителството.

В участъка се предвижда да бъдат изградени няколко тунела, а не един цял. Според министър Павлова ЛОТ-а ще бъде готов до 2020 година.