„Старт на кариерата” за безработни младежи
„Старт на кариерата” за безработни младежи / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова, архив
Стартира „Старт на кариерата”
63849
Стартира „Старт на кариерата”
  • Стартира „Старт на кариерата”

Програмата „Старт на кариерата” започва в края на месец май. До края на този месец ще се приемат документи на кандидатите, съобщиха от Агенция по заетостта.

Програмата „Старт на кариерата” се реализира, за да се предотврати деквалификацията на безработните младежи с висше образование и да се подпомогнат младите хора да започнат работа непосредствено след завършване на образованието им.

Основната цел на програмата е увеличаване на заетостта на младите хора чрез повишаване на пригодността им за заетост. В целевата група са включени младежи до 29 години, регистрирани в бюрата по труда, завършили висше образование и без трудов стаж по специалността.

Работодатели по програмата са министерства, агенции и техните териториални поделения, както и областни, и общински администрации. „Старт на кариерата” се реализира по квоти работни места за централните ведомства и по областите и общините.

Младежите се назначават в публичната администрация по трудово правоотношение за срок от 9 месеца. Трудовото възнаграждение  е в размер на 400 лв.