Смъртта на Ваньовия оглавява Вяра и Струма
Смъртта на Ваньовия оглавява Вяра и Струма / netinfo
"Инфаркт покоси човек на ВИС-2 в Разлог" е първото заглавие на вестник "Вяра". Иван Иванов-Ваньовия вчера сутринта е починал в дома си. 36-годишният разложанин е покосен от инфаркт. Сърцето му не е издържало и се е пръснало, казаха хора от близкото му обкръжение. Ваньовия гравитираше около бившата групировка ВИС-2, но през последните години е успял да изчисти старата си слава. Той е с чисто съдебно минало твърдят адвокати. Наскоро дори е завършил икономика в ЮЗУ. Напоследък навлязъл в бизнеса с инертни материали и негови камиони са извозвали баластра. Иван Иванов е имал намерение да участва и на местните избори. Той беше момче като скала. Имаше много приятели, но и много врагове", каза негов приятел.

"Песни и танци разплакаха дипломатите в Благоевград" четем още във "Вяра". Ансамбъл "Пирин" разплака представителите на дипломатическите мисии в, акредитирани у нас, по време на престоя им Благоевград. Световно известната трупа изнесе вълнуващ спектакъл, който накара дипломатите да се просълзят при представянето на автентични народни носии, част от ревюто "Момина роба". 26 традиционни женски облекла от Пиринска Македония видяха чуждестранните гости, умело показани под съпровода на акапелното пеене на солистите на ансамбъла.

Георги Първанов: "Няма да има предварителни парламентарни избори". Не е актуална темата за предсрочни парламентарни избори, обяви президентът Георги Първанов в Сандански след среща с представителите на Дипломатическия корпус. "След вътрешните партийни дискусии, които станаха на форумите на БСП и НДСВ, вярвам че коалицията ще се оздрави", каза президентът.

"Създателите на сайта bgmafia съдят доцент за клевета пише "Вяра". Създателите на скандалния интернет сайт bgmafia съдят директора на държавната психиатрична болница за лечение на наркомани и алкохолизъм в София доц. Соня Женкова за клевета. Тъжбата е внесена в районен съд Благоевград от 26 годишния пловдивчанин Сребрин Ватралов. В нея той твърди, че е бил набеден за наркопрестъпник от доц. Соня Женкова. В края на януари в медиите започна разгорещена дискусия по повод насилието, след като благоевградски ученик, че в интернет има наркоигра.

"Дясната ръка на разстреляния Васил Горчев за Разложко Ваньвия издъхна изненадващо на 36 години. Видния висаджия, чието име нашумя със серия скандали и побоища. През последните години регистрира собствена строителна фирма и откри бетонов център, оставя две дъщери сирачета.

"Кметът Лазар Причкапов само със съпругата си посрещна Дипломатическият корпус, президентът Георги Първанов заобиколи Благоевград, скри се от журналистически въпроси в Сандански и заяви, че не отговаря за стабилността на тристранната коалиция.

Още няколко заглавия от "Струма" "Закриват медицинския колеж в Благоевград след 50 години успешна дейност и 6000 възпитаници.

3-ма братя строители на обект в Банско катастрофираха тежко, автомобилът им се удря в топола и се преобръща няколко пъти.

25-годишно момче увисна на бесило дни след бала на по-малкия си брат.