Референдум за преминаване на Белица в община Разлог
Референдум за преминаване на Белица в община Разлог / Дарик - Благоевград

Жителите в Белица не желаят да бъдат управлявани от общинския кмет Ибрахим Палев. Местните настояват административно да преминат към община Разлог, информира зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Хората в Белица са за провеждане на местен референдум за преминаване на града към администрацията на разложкия градоначалник Красимир Герчев. Акцията по реализиране на искането започва до дни, като жителите в Белица имат пълната подкрепа на войводите.

Според ВМРО в момента се подготвя преместване на общинския център Белица в родното село на кмета Ибрахим Палев - Краище.

"Ще направим граждаски борд за специален контрол над кмета Ибрахим Палев и неговия племенник Муса Палев - областният управител на Благоевград. Юристи на ВМРО ще гледат детайлно всяко решение или административен акт на областния управител Палев", заяви Ангел Джамбазки.

Продължават протестните действия на ВМРО срещу областния управител Муса Палев и безпринципната кадрова политика на ДПС, посочи зам.-председателят на войводите Ангел Джамбазки.

"ВМРО никога не подкрепяло политиките на ДПС или ГЕРБ. Не е истина твърдението на областния координатор на ГЕРБ и народен представител Даниела Савеклиева, че ние сме били в коалиция зад кметската кандидатура на спечелилата частичния вот в Гърмен Минка Капитанска", категоричен е Ангел Джамбазки.

ВМРО е изцяло срещу политиката на правителството за ситуиране на бежански лагери в населените места както в Пиринско, така и в други райони на страната. В България не идват бежанци от Сирия, а съмнителни лица от Африка. Страната ни не може да храни емигранти от африкански държави, а в същото време да няма пари за пенсионери и болни хора, коментира Ангел Джамбазки.