Първи мини маратон ще се проведе в Гоце Делчев
Първи мини маратон ще се проведе в Гоце Делчев / Община Гоце Делчев - пресцентър, архив

Първи мини маратон, под надслов "Неврокоп тича", ще се проведе на 17 май в Гоце Делчев. Спортното събитие се организира от Община Гоце Делчев и Ученическия парламент на НПГ "Димитър Талев".

Стартът на инициативата ще бъде даден тази събота в 10.30 часа пред сградата на НПГ "Димитър Талев". Официално събитието ще бъде открито от  състезателка по стрелба. Предварително изготвеният маршрут за маратона е" бул. "Гоце Делчев", ул. "Стара планина", ул. "Ал. Стамболийски", а финалът ще бъде пред Дома на културата на площад "Македония".

Веднага, след като финишира и последният състезател, ще се състои и награждаването на първите трима. Победителят ще получи парична награда от 1000 лв., а класиралите се на второ и трето място, съответно – 200 лв. и 100 лв.

Наградите ще бъдат връчени от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и Весела Лечева. За участие в маратона няма възрастово ограничение, както и ограничение по местоживеене. Записването за участие ще се прави в деня на състезанието, във времето от 8.00 до 10.00 часа пред НПГ "Димитър Талев", където ще има специално изградена шатра.