Провериха 121 строителни обекта в Благоевградско
Провериха 121 строителни обекта в Благоевградско / netinfo
Проверка на 121 строителни обекта извършиха експертите от отделите “Архитектурно-строителен контрол” и “Инвестиционна дейност” и сектор “Опазване на околната среда” на територията на община Благоевград от 01-и до 04-и август. Проверките са относно законността на изгражданите обекти, състоянието на строителните площадки, тротоарите, поддържането на чистотата, както и всички съпътстващи строителния процес дейности също бяха част от проверките.

В 20 % от проверените 121 строителни обекта са констатирани незначителни законови нарушения и са подготвени писма за отстраняване на нередностите.

В 10 % от обектите има сериозни нарушения на Закона за устройство на територията. В тези обекти проверките ще завършат с предприемане на съответните административно – наказателни мерки – глоби, или със заповеди за спиране на строителството.

В почти 10 на сто от проверените строителни обекти са констатирани нарушения, свързани с опазване на околната среда и замърсяване със строителни отпадъци. Изготвени са предупредителни протоколи, които ще бъдат връчени на всички нарушители и е даден срок за отстраняване на нередностите.

През следващата седмица повторни проверки ще констатират отсраняването на нарушенията. След приключване на производствата общинска администрация ще обави имената на фирмите нарушители.