Приключи лятното училище в Сандански за деца с противообществени прояви
Приключи лятното училище в Сандански за деца с противообществени прояви / netinfo
Успешно приключи организираното лятно училище в Сандански за деца проявили противообществени прояви. Инициативата и тази година е на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни, като в групата бяха включени и деца от Кресна.

Осем обществени възпитатели се грижеха за пълноценното преминаване на шестте часа предвидени в програмата.

Образователни филми “Ти гониш” и “Пропуснат живот”, посветени на темата как да се предпазваме от рискове и рискови ситуации, бяха включени в програмата на 17-те деца, участвали в лятното училище, както и посещение на басейн.

“Много искаме и друг път да има такова училище”, “ Беше много интересно”, “ Пак искам да ходя на училище”, бяха най-честите коментари в проведената анкета сред учениците в края на седмичната програма.

Такива инициативи са полезни и за нас като специалисти, занимаващи се с така наречените “трудни деца”, и за самите деца, защото така им отваряме нови хоризонти, за да опознаят света, да намерят приятели и да разберат, че да се вписваш като “лошото момче или момиче”, което краде, извършва хулигански прояви и бяга от училище не е правилната посока в живота, споделиха възпитатели.

В последния ден от програмата бе организирана и екологична акция с цел мотивиране и насърчаване на децата да опазват природата. Малчуганите се включиха и в почистването на отпадъци в района Попина лъка – Туричка черква.