Представиха книгата Свободата изгрява над Пирина в Гоце Делчев
Представиха книгата Свободата изгрява над Пирина в Гоце Делчев / Община Гоце Делчев

Книгата "Свободата изгрява над Пирина", чиито автор е Иван Марков, бе представена в Дома на културата в Гоце Делчев. Нейното изготвяне е част от програмата
за отбелязване на 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на града, като произведението е посветено на героите от Неврокопския край участвали в Балканската война.

Сред уважилите премиерата на книгата бяха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, общински съветници, директори на учебни заведения и институции, културни дейци и ученици. Присъстващите в залата потомци на опълченци получиха юбилейни грамоти, по повод 100 години от Освобождението на града, от кмета на общината.

Иван Марков има десетина авторски книги, посветени на различни периоди от историята на Неврокоп и Неврокопския край. Най-новата му книга „Свободата изгрява над Пирина” е написана в прослава на офицерите и войниците от Родопския отряд на Българската армия; на войводите и четниците от ВМОРО; на доброволците от Неврокопския, Драмския и Сярския край в Македоно–одринското опълчение.