Подложиха Робева на парламентарен контрол
Подложиха Робева на парламентарен контрол / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Антоанета Робева - новоназначеният зам.-кмет по строителството в Благоевград, стана обект на градивна критика от страна на общинските съветници по време на днешното редовно заседание.

Червените парламентаристи Асен Балабанов и Валери Миленков отправиха наставления към Робева за повече бдителност и контрол в строителния отдел на  администрацията

Балабанов дебатира казуса с бъдещите намерения за изграждане на жилищна сграда в междублоковото пространство на улица "Марица", където има трафопост и градинка. Той поиска да му се предостави протокол от заседание на ОбС, от който да стане ясно, кога и по какъв начин е приемано решение от местната власт за смяна на предназначението на терена или има някаква машинация.

Вместо Робева отговори председателят Радослав Тасков, който заяви, че има някакъв спомен, че е пусната такава промяна, но Подробен устройствен план не е минавал за дебат и гласуване в Общинския съвет.

Съветникът Румен Калайджиев изказа пред колегите си недоволството си от качеството на ремонтните дейности по булевар "Пейо Яворов" в Благоевград. Той направил дори клипчета с мобилния си телефон, от които е видно, че фирмата-изпълнител "Агромах" не поставя изискуемите 4 сантиметра асфалтова настилка, а едва половин сантиметър.

"Ако могат вестник да сложат, ще го направят, по трасето има трето потъване вече", коментира с възмущение Калайджиев.

Заместник- кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов отсрами колета си Робева и с категоричност заяви, че ще бъде разпоредена спешна проверка на сигнала.

Въпроси към зам.-кметът Робева бяха отправени и относно кучешкия приют. Съветници поискаха да им се даде повече яснота. Робева обясни, че сдружението, което бе създадено между няколко общини, се разпада, но проектът не е замразен, приют ще се строи на складовата база на общинското дружество "Биострой".