Петър Курумбашев: Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Въпросът е как ще продължи
Петър Курумбашев: Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Въпросът е как ще продължи / БСП - пресцентър

Емил Костадинов: Няма никакво съмнение, че нашата листа, тази на Коалиция за България, превъзхожда останалите по качество и подготовка.


Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев, депутатът Емил Костадинов и Областният председател на БСП Благоевград – Юлиян Гошев се срещнаха със симпатизанти в Гърмен.

По време на визитата четвъртият в листата на БСП Петър Курумбашев подчерта, че предстоящите избори за ЕП са особено важни.

"Това, което искам да ви кажа е ,че е време разделно и на 25 май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи" – заяви пред събралите се на Гергьовден активисти и симпатизанти на социалистите в Гърмен, кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България – Петър Курумбашев. Той отбеляза, че ако БСП се нуждае от тази победа и ако социалистите победят в предстоящите избори, това ще окаже огромно значение за правителството на Пламен Орешарски и ще даде по- голямо самочувствие и тласък на работата му. Според него изборите имат голямо значение и за отношенията между БСП и ДПС.

По време на визитата в Гърмен депутатът от КБ Емил Костадинов заяви: "БСП и Коалиция за България в рамките на половин година проведоха широка демократична открита вътрешнопартийна кампания за формиране на листата. Пред очите на цялата партия, пред очите на цялото общество. И виждаме резултатите,защото няма никакво съмнение, че тази наша листа превъзхожда по качество и подготовка". Той отбеляза, че листите на останалите политически партии са се формирали за една вечер.

"Ние съумяхме да постигнем много силно качество и боеспособност.  Затова в тази листа са такива фигури, които са осъществени и доказани в обществото като Петър Курумбашев, Достена Лаверн. Затова начело на листата е президентът на партията на Европейските социалисти – Сергей Станишев. Също така изявени и дългогодишни представители на ръководството на БСП като Георги Пирински, Илияна Йотова и редица други млади хора", допълни секретарят на НС на БСП и депутат Емил Костадинов.

Според Емил Костадинов БСП има само един враг на изборите и това е ГЕРБ. По думите на народния представител сред най-големите противници е незаинтересоваността на българския гражданин от предстоящите европейски избори. Той заяви, че тези избори имат важно национално значение - за да бъде Европа по-солидарна и по- социална.

Преди срещата в Гърмен, кандидатът за евродепутат – Петър Курумбашев, придружен от Народният представител от Коалиция за България – Емил Костадинов и Областният председател на БСП Благоевград – Юлиян Гошев, както и обществеността в Гоце Делчев поднесоха цветя пред паметника на „Загиналите през войните”. Групата социалисти посетиха и построения на хълма край град Хаджидимово манастир -"Св. Великомъченик Георги Победоносец", където запалиха свещи за здраве и дълголетие.