Паскалев: 2008 е година на преодоляване на застоя
Паскалев: 2008 е година на преодоляване на застоя / netinfo
Кметът на Благоевград Костадин Паскалев определели настоящата 2008 като година на преодоляване на престоя в управлението на Благоевград. Това се случи на пресконференция, на която градоначалникът обобщи свършеното до този момент от началото на мандата си.

"Фактите показват едно динамизиране на управлението и административното обслужване, за съжаление не е преодолян застоят в мисленето на определени общински служители", каза кметът Паскалев.

Паскалев подчерта, че той и екипът му усилено работят за изпълнение на всички предизборни обещания.

През 2008 година са изготвени 9 проекта, като до края на годината предстои подготвянето на още три. "С последните община Благоевград ще е подготвила цялото проектиране за своето развитие", заяви още градоначалникът.

Той поясни, че ако проектите бъдат подкрепени от Общинския съвет и одобрени от съответните институции Благоевград ще изглежда по различен начин. Костадин Паскалев подчерта, че от началото на управлението се работи усилено за подобряване и модернизиране на инфраструктурата в Общината.

Освен това градоначалникът заяви, че се прави необходимото за преодоляване на хаоса в движението в общината. Като сериозна крачка за постигането на тази цел той посочи въвеждането на "Синя зона" в Благоевград. На срещата стана ясно, че към момента не е изпълнен ангажиментът със създаването на столова за социално слаби. "Смятам, че за всеки човек, който се кандидатира за някакъв пост, е особено важно да помни ангажиментите си", каза още Костадин Паскалев.

В перспектива той сподели, че ще предложи на Общинския съвет 2009 година да бъде обявена за Година на детето в община Благоевград, в рамките на която да бъде подобрена материалната база в детските заведения и училищата на територията на Благоевград. Паскалев изрази надежда през 2010 областния център на Пиринско да бъде превърнат в чист и зелен град.

Според Паскалев през 2011 година Благоевград трябва да се утвърди като туристически център.