Откриха обновения Домашен социален патронаж
Откриха обновения Домашен социален патронаж / netinfo
Откриха обновения Домашен социален патронаж в Благоевград
79478
Откриха обновения Домашен социален патронаж в Благоевград
  • Откриха обновения Домашен социален патронаж в Благоевград

Тържествено бе открит обновеният Домашен социален патронаж, който се помещава в нова сграда до VIII СОУ „Арсени Костенцев” в Благоевград. По време на церемонията бе извършен водосвет за здраве от благоевградския свещеник отец Петър, а деца на ЦДГ 2 "Света Богородица", чиито филиал е в същата сграда изнесоха музикално-танцова програма.

Откриха обновения Домашен социален патронаж
netinfo

Новата кухня е с най-модерно оборудване и обслужва над 260 потребители, като целта на общинското ръководство е броят им да нарасне с още 100 души. Ежедневно в социалното заведение се приготвят над 1000 порции. Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.

Kухнята е оборудвана със съвременни домакински уреди, които са предпоставка за бързина и качество при приготвяне на храната.Помещението е разделено на определени сектори, където се складират и приготвят ястията за деня- отделение за зеленчуци с хладилник, за месо с машини, отделение за яйца и други. Отделните сектори са обособени според процесите на обработка на храната.
Eедневно се приготвят до четири ястия за потребителите на услугата, които са възрастни хора и деца с увреждания от Центрове за настаняване от семеен тип. Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.

На откриването присъстваха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград Христина Шопова, директор на Дирекция „Финансова политика” Румяна Зъкова , ръководители на Комплекси за социални услуги и ръководители на звена, гости и потребители.

В звуковия файл: Ат. Камбитов, кмет на Благоевград

Откриха обновения Домашен социален патронаж
netinfo