Откриха Национален студентски фестивал на изкуствата
Откриха Национален студентски фестивал на изкуствата / netinfo

В зала "Яворов" в Благоевград официално бе открит Нациналният студентски фестивал на изкуствата. В тазгодишното издание ще вземат участие над 300 студенти от седем университета в страната и извън нея. Събитието откри деканът на Факултета по изкуствата към Югозападния университет "Неофит Рилски" - проф. Йордан Гошев, съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение.

"Този фестивал да прерасне в международен няма да е никак трудно, но идеята е този фестивал да остане национален, за да може нашите студенти да покажат своите качества, да се съревновават един срещу друг, а и преподавателите да могат да коригират някои от методите си. Фестивалът е направен така, че да бъде на конкурсно начало, т.е. това, което ще срещнат в реалния живот студентите, те ще го изпитат още в процеса на обучение, а това е особено важно за тях", поясни проф. Гошев. Концерт-спектакълът впечатли с майсторските изпълнения на студентите.

Хореографията е на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров, а музикалните обработки на Петьо Кръстев, сценографията e на проф. Здравко Маринов.Редица изложби, пиеси, прожекции, конкурси и научни сесии са само част от богатата програма на фестивала, който продължава до 31 октомври, когато ще бъдат раздадени студентските "Оскари".