Обучават ученици и учители по проект срещу наркотиците
Обучават ученици и учители по проект срещу наркотиците / netinfo
Областният съвет по наркотични вещества Благоевград организира семинар за ученици и учители. Инициативата цели учениците да бъдат подготвени за създаване на превантивно – информационни центрове в училищата, а учителите по подпомагат дейността им.

Лектори ще бъдат младежите от Младежкия общински съвет по наркотични вещества и експертите от Областният съвет по наркотични вещества – д-р Теменужка Любенова, Десислава Иванова и Магделена Рахова, както и доброволката от Корпуса на мира – Ема Гарсия.

Инициативата е част от проекта “Виж Благоевград без наркотици” на МОСНВ, който се финансира от Американската агенция за международно развитие и Община Благоевград.

По време на обучението ще бъдат представени нови средства за превенция – тетрадка за превенция на наркоманията “Моят неинтернет блог” и оригами – “Лале”. Семинарът започва в 10:30 часа в зала 5 на Община Благоевград.

В края на месец януари се предвижда втора среща, на която екипите на всяко училище ще презентират работата си по проекта и ще получат сертификати.