Община Сандански отбеляза празнично 3-ти март
Община Сандански отбеляза празнично 3-ти март / Община Сандански - пресцентър

В деня на Националния празник на България – 3-ти март Община Сандански и Народно читалище „Отец Паисий – 1919” почетоха паметта на загиналите за свободата с богата празнична програма.

Празникът започна с дефиле, съпровождано от Общинския духов оркестър, знаменосци и граждани. Община Сандански, общински съвет, граждани и организации поднесоха венци и цветя в чест на загиналите за свободата на България пред Паметника на загиналите във войните, а всички присъстващи начело с кмета на общината Андон Тотев почетоха жертвите на свободата с минута мълчание, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Община Сандански отбеляза празнично 3-ти март
netinfo

Tържественото отбелязване на Националния празник продължи на централния градски площад. "Днес е денят на нашата историческа памет” бе част от словото, което произнесе заместник кмета на община Сандански Младен Тимчев след като знамената на България, община Сандански и европейското знаме бяха издигнати под звуците на химна на България. Вокална група „Звънче”, Китаро-мандолинния оркестър, Танцов състав „Празник” и др. поднесоха пъстра едночасова програма за събралите се граждани, въпреки дъждовното време.

Всички малчугани, дошли на тържеството получи български трикольор и мартеничка.