Община Благоевград е финансово стабилна
Община Благоевград е финансово стабилна / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Община Благоевград е в отлично финансово състояние
59772
Община Благоевград е в отлично финансово състояние
  • Община Благоевград е в отлично финансово състояние

Община Благоевград ще приложи мерки за енергийна ефективност в  Професионалната гимназия по текстил и облекло, Професионалната гимназия по механотехника и Професионална гимназия по електротехника и електроника ако станат общинска собственост. Общината кандидства пред образователното министерство да й бъдат прехвърлени трите учебни заведения, които в момента са с държавен статут. Това заяви заместник-кметът по строителството инж. Стоян Благоев, който преди дни откри обновената сграда на  IX ОУ „Пейо Яворов. Учебното заведение е санирано, има нова дограма и  покривна конструкция по проект за енергийна ефективност. През настоящата година по програма "Прилагане на мерки за енергийна ефективност" бе реновиран и Спортният интернат в града.

Тази година спортното министерство отпусна 916 000 лева за изграждане на многофункционална спортна зала в двора на III ОУ "Димитър Талев" в Благоевград.
Предстои провеждане на процедури по избор на изпълнител като целта е през пролетта на 2013 г. да бъде подписан договор с фирмата изпълнител. "Надявам се на в началото на септември догодина да се похвалим с нова спортна зала", подчерта Благоев. 

Той допълни, че Община Благоевград е в много добро финансово състояние, което е в резултат на разумно управление. Засега се въздържаме от взимането на кредити, каза  заместник-кметът по строителството. По думите му общината може да прибегне до кредитиране от страната на банкова институция при реализране на мащабен проект.

Чуйте още от инж. Стоян Благоев в звуковия файл