Над 5 300 от Пиринско подкрепиха НДСВ за избори две в едно
Над 5 300 от Пиринско подкрепиха НДСВ за избори две в едно / netinfo

Повече от 5 300 души от Пирински регион са подкрепили подписката, инициирана от НДСВ за провеждане на избори за български и европейски парламент в един ден, съобщи на пресконференция в Благоевград заместник-председателят на жълтата партия Марина Дикова. В национален мащаб за слят вот са се разписали над 110 000 човека, допълни Дикова.

По-голяма част от подкрепилите избори "две в едно" са млади хора, както и такива в зряла възраст, подчерта заместник-председателят на НДСВ.

Подписката ще продължи до гледане на първото четене на конституционните промени в пленарна зала, което се очаква да стане до средата на март.

Появилите се в последно време публикации в пресата, че жълтата партия е внесла промени в Конституцията и е стартирала подписката за слят вот с една единствена цел - да си гарантира след пазарлък с коалиционните партньори намаляване на 4-процентната бариера за влизане на партия в парламента, Дикова нарече "чисто спекулативни" и заяви, че такива разговори нито са водени, нито НДСВ има такива намерения.

На коалиционния съвет миналата седмица ние категорично обявихме, че по въпроси, касаещи изборното законодателство, ще се произнасяме едва след като приключи дебатът за избори "две в едно", подчерта Марина Дикова.