Костадин Паскалев изрови десетки нарушения от „Дълбините на архивите в Общината”
Костадин Паскалев изрови десетки нарушения от „Дълбините на архивите в Общината” / netinfo
Четири договора с четири различни фирми е подписало бившето ръководство на Общинска администрация – Благоевград за изпълнението на обществена поръчка за изграждането на питейно водоснабдяване в село Дъбрава, община Благоевград. Това установи при проверка на документацията новият кмет на общината Костадин Паскалев.

Договорите са сумите от 3 700 лева, 10 000 лева, 5000 лева и 22 800 лева. „Такова раздробяване е невъзможно и е нарушение на закона за обществените поръчки”, каза Костадин Паскалев. Освен това, два от договорите отсъстват от програмата за капиталовите разходи на общината.

„ Във връзка с това нарушение ще изискам проверка от Финансовата инспекция към Министерството на финансите, както и цяла данъчна проверка, тъй като се опасявам, че подобни незаконосъобразни договори ще изплуват и за други населени места в общината”, заяви Паскалев.

Като истинско „недоразумение за благоустройството” определи Паскалев изграждането на нов жилищен блок в благоевградския квартал „Ален Мак”, за който вече Общината е превела на строителя аванс. „Не може на единствения паркинг в квартала да се строи блок”, категоричен бе Паскалев. Според него след консултация с гл. архитект на общината ще се направи промяна в местоположението на блока.

Като друг основен проблем Паскалев посочи и сметището на Благоевград, чийто капацитет е пред изчерпване. „След направените изчисления се оказа, че сметището може да работи до 2 години, а за изграждането на новото в село Кочериново ни са нужни поне 5. Това ще ни постави съвсем скоро в положението на София”, поясни още Костадин Паскалев.

Новият кмет е назначил и проверка на документацията спрямо новоизграждащата се над Бодрост ски-писта „Картала”, като поясни, че ще направи всичко възможно изпълнението на проекта да продължи.

Под проверка ще се окажат и договорите за изграждането и концесията на Аквапарк – Благоевград.