Камбитов откри новата спортна площадка в  VII СОУ
Камбитов откри новата спортна площадка в VII СОУ / netinfo
Камбитов откри новата спортна площадка в VII СОУ
67637
Камбитов откри новата спортна площадка в VII СОУ
  • Камбитов откри новата спортна площадка в VII СОУ

Пред стотици ученици, родители и учители кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов преряза лентата на новата мултифункционална спортна площадка в двора на VII СОУ „Кузман Шапкарев“.

Над 10 000 благоевградчани от централна градска част вече ще имат безплатен достъп до спортното съоръжение, което позволява практикуването на редица спортове. Откриването на новата придобивка, в която общината инвестира 30 000 лева бе белязано от мащабен спортен празник, в който се включи и многократния световен и европейски шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев. В рамките на събитието, в което участие взеха и директорът на училището Лилия Стоянова и председателят на Общински съвет Радослав Тасков, кметът обяви, че догодина и дворът в училището ще бъде преасфалтиран за пръв път от 30 години.

Камбитов откри новата спортна площадка в  VII СОУ
netinfo

След символичното прерязване на лентата, кметът и председателят на Общински съвет взеха участие в кратък демонстративен мач по волейбол. В обръщението си към гостите д-р Камбитов изтъкна, че VII СОУ има силни спортни традиции, а чрез новите условия за тренировка, които то предлага на своите ученици е въпрос на време още успешни спортисти като Григор Димитров и Димитър Бербатов да покорят страната и света. Той подчерта, че целта на общината в да съживи отново училищните дворове, като същевременно се даде безплатен достъп на гражданите до модерни спортни съоръжения. Директорът на училището Лилия Стоянова изрази своята благодарност за пълната подкрепа и съдействие от страна на община Благоевград, като подчерта, че в резултат от успешната политика на кмета, вече почти всички училища в града имат нови или изцяло обновени спортни площадки.

Камбитов откри новата спортна площадка в  VII СОУ
netinfo

Като част от програмата на събитието бе предвиден и демонстрационен мач по канадска борба между кмета Камбитов и Георги Гайдарджиев, а младите гимнастици от клуб „Любчо Солачки“ показаха майсторски умения за радост на стотиците гости, в двора на училището.