Извадиха самосвала от Струма, погълнат от придошлата река на 5 декември
Извадиха самосвала от Струма, погълнат от придошлата река на 5 декември / снимка: БГНЕС, архив

Извадиха самосвала от река Струма в района на Кресненското дефиле, погълнат от придошлата река на 5 декември 2010 г. заедно с шофьора, предаде Българската телеграфна агенция.

През декември миналата година придошлата при проливните валежи река откъсна част от Първокласния път Е-79 в Кресненското дефиле и той бе затворен. Рано сутринта същия ден Струма бе отнесла и извадения днес самосвал заедно с 36-годишния шофьор Хюсеин Мисанков, докато изсипвал инертни материали. При проведените издирвателни действия на 8 декември миналата година, на около двеста метра от мястото на трагичния инцидент, в река Струма бе открит товарния автомобил с тялото на шофьора. Тогава, заради буйното течение на реката, камионът не бе изтеглен.

Товарният автомобил МАН бе изваден днес от реката с помощта на техника на фирма "Кос алфа", чиято собственост е. Участник в операцията каза, че се е изчакало да спадне нивото на водата в реката и при хубавото време е било решено камионът да бъде изваден.

Говорителят на Окръжна прокуратура в Благоевград Весела Стоилова каза, че веднага след инцидента през декември е образувано досъдебно производство. То е срещу неизвестен извършител за изясняване на причините за смъртта на шофьора и дали тя не е настъпила в резултат на немарливо изпълнение на дейности по занятие.