Георги Васев: Връщаме лекарите в училище
Георги Васев: Връщаме лекарите в училище / снимка: Дарик - Благоевград, архив

Kандидат-кметът и водач на листата за общински съветници от ВМРО-Българско национално движение Георги Васев в управленската си програма предвижда подпомагане общинските лечебни заведения, за по-добра услуга на жителите на Благоевград. „Ще направим всичко възможно да осигурим необходимата апаратура и материална база. Поставили сме си за цел и възстановяване  на училищното здравеопазване за сметка на общината, зави Васев.

„Относно подпомагането развитието на спорта в града, планираме то да е реално и базирано на успехите на отделните спортни клубове“, коментира кандидат-кметът Георги Васев.

В управленската програма на ВМРО-Българско национално движение са заложени възстановяване на интерната по футбол, като се даде възможност там да пребивават и деца от други спортове-баскетбол, хандбал, лека атлетика.Подобряване на условията за учебно-тренировъчен процес за подготвителните групи в комплекс „Пирин”. Хигиенизирани  и отоплени спортни зали. Подпомагане и поощряването с общински средства спортовете ,които носят слава за Благоевград в страната и извън нея.

Изработване на проект за доразвиване  на стадион ”Хр.Ботев” в едно модерно спортно съоръжение за радост и гордост на благоевградчани, което да приема срещи от европейските футболни турнири. Организиране на турнири под егидата на общината за популяризиране на масовия спорт.