Георги Васев победи опонентите си в дебат за бъдещето на Благоевград
Георги Васев победи опонентите си в дебат за бъдещето на Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, архив

Национален вот определи Георги Васев – кандидат-кмет на Благоевград от ВМРО-Българско национално движение за победител в дебат за бъдещето на областния град.

„Не считам това за победа, тъй като победителят ще бъде избран на 23 октомври, но със сигурност хората оцениха реалната и трезва управленска програма пред надхвърлящите обективната реалност обещания“, коментира Васев.
Като пример той посочи изграждането на Автомагистрала Струма. „Знае се, че в следващия мандат, тази магистрала няма да бъде реализирана, тя няма да бъде завършена до 2020 година, освен това изграждането на това трасе не е функция на общината, а на държавата“, заяви Георги Васев.

„На този етап нереална е и реализацията на създаване логистичен център на мястото на бившите казарми, тъй като това все още е държавна, а не общинска собственост“, допълни кандидатът за кметското място в Благоевград.

За кандидат- кмета и водач на листата на ВМРО-Българско национално движение разискваните в дебата теми не са били маловажни, но най-съществените въпроси са били изместени. „Основните теми се изместваха сякаш бяхме на футболен мач. Ние не възнамеряваме да управляваме като на футболен мач. Едно управление трябва да бъде мъдро и спокойно, емоциите са лош съветник за управляващите. Много важна е волята, защото голяма част от нещата не се случват именно поради липсата на такава“, коментира Георги Васев.

По време на публичния дебат Георги Васев заяви намерението си, че жителите на Благоевград няма да пият повече вода от Струма. За водачa на листата за общински съветници на ВМРО водоснабдяването на града е основен приоритет в неговата управленска програма.

„Единствено и само ВМРО- Българско национално движение каза и многократно е казвало, че мястото на депото в Бучино по няколко причини не е там“, категоричен е Васев. По отношение формулирането цената на таксата смет, според Васев трябва да се направи баланс между потребностите за сметосъбирането, закона и промила такса смет.

В управленската програма на Георги Васев  по отношение на  социалната сфера са заложени  обновяване на общинския жилищен фонд и създаване на социален общински фонд, които предвижда  реализацията на социална кухня за най-бедните граждани на Благоевград, разширяване на услугите за възрастните хора. „Трябва да видим сред нас  хората в неравностойно положение, като им създадем необходимите условия за достъпна градска среда и достъпни обществени институции“, заяви Георги Васев.

„Статистики сочат, че Благоевград е на едно от първите места по брой на наркозависими младежи в България. Само в нашата управленска програма, обаче има мерки за превенция на наркоразпространението сред младите. Ние смятаме, че трябва да се засилят функциите на общината чрез съответния орган Общински съвет по наркотични вещества и в бъдеще да се предвиди място и изгради наркокомуна“, каза кандидатът за кметското място в Благоевград.

„Гарантираме строго спазване на наредбата за обществен ред“, категоричен е кандидат-кметът Георги Васев.

Организацията на ВМРО-Българско национално движение предвижда създаването на общинска полиция, която да следи за реда и спокойствието на гражданите. Намеренията на ВМРО са в зоните на отдих да бъдат създадени условия за спокойно и безпроблемно придвижване на хората, по всяко време на денонощието, на всички обществени места.

„Ще изградим и зоополиция. Всички обичаме животните, но те не трябва да се превръщат в заплаха за сигурността и живота на жителите на града. Ще организираме охрана на земеделските имоти и защита на реколтата на земеделските производители“, допълни Георги Васев.