Георги Васев: Да защитим благоевградския бизнес
Георги Васев: Да защитим благоевградския бизнес / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Кандидатът за кмет на Благоевград от ВМРО-Българско национално движение Георги Васев очерта приоритетите в управленската си програма по отношение на икономиката и развитието на благоевградския бизнес. „Благоевград има нужда от привличане на стратегически инвеститори за трайни инвестиции и откриване на нови работни места, а не за търговско корпоративни цели, които изземват парите на Благоевград и плащат данъци на друго място – зад граница“, категоричен е водачът на листата на ВМРО.

Според претендента за кметското място в Благоевград Георги Васев, благоевградският бизнес трябва да се презентира както в България, така и извън границите на страната чрез инструментите и възможностите на общината. „Ние имаме изработена стратегия за развитието на  Благоевград като туристически център във всичките му разновидности. Туризмът е най-перспективният вариант външни пари да влязат в Благоевград. Благоевград има всички природни дадености и може да се превърне в изходна база за всички видове туризъм. Ще разработим устройствена основа за развитието на Благоевград като атрактивна дестинация за туристите.“

Другата посока, в която Георги Васев вижда възможности за привличане на инвестиции и възможност за развитие на бизнеса е производството на биопродукти. „Важно е да подпомогнем и насърчим населението в посока на екологично производство. Има достатъчно пустеещи зами, на които би могло да се реализира, вместо да се внася продукция от Гърция, Турция или където и да било. Земеделските производители трябва да се преориентират към отглеждането на алтернативни трайни насаждения, това трябва да е политика на общината тъй като тютюнопроизводството реално се срина. Нашите зами не бива и не трябва да остават пустеещи“, заяви кандидат-кметът на Благоевград.  Васев подчерта, че работа на Общината ще бъде и организирането на напоителни системи за земеделските заеми. „Напоителни системи са държавно предприятие, но един кмет винаги може да коментира какви са възможностите и да се създадат необходимите условия.“

Георги Васев е категоричен, че ще съдейства на всички потенциални стратегически инвеститори и местни хора с инвестиционни намерения. Той смята, че от полза е да се прикрепва оторизиран работещ в строителния отдел за подпомагане на дейността му в реализацията на своите инвестиционни намерения до получаване на разрешително за ползване.

„Благоевградските пари, трябва да бъдат за благоевградския бизнес“, непоколебим е кандидатът за кметското място в Благоевград от ВМРО-Българско национално движение Георги Васев.