Експерти от МТСП консултират благоевградчани по социални въпроси
Експерти от МТСП консултират благоевградчани по социални въпроси / netinfo
Експерти от МТСП, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта и Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда” консултират граждани и юридически лица по различни въпроси и проблеми от областта на социалната политика и пазара на труда, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Приемните часове се провеждат в помещение на ул. „Григор Пърличев” № 24 и ще продължат до 16:30 часа.

Индивидуалният прием за граждани ще бъде по въпроси в областта на закрилата на децата и интеграцията на хората с увреждания, държавната политика в областта на пазара на труда, професионалното обучение и квалификация на работната сила, реализирането на националните програми по заетостта, регулаторните режими за подобряване на демографските процеси и инвестирането в човешкия капитал, реализирането на програмите и мерките за равните възможности, изпълнението на Националния план за действие по инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 година”.

Всеки гражданин, който посети приемната, ще има възможност да направи свое предложение до министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова или да подаде сигнал , както устно, така и писмено.

Ако на поставения въпрос не получи веднага отговор, ще му бъде дадено разяснение, след проучване на случая, в писмен вид или по телефона.