Допълнителен изпит за попълване на 140 незаети места в ЮЗУ
Допълнителен изпит за попълване на 140 незаети места в ЮЗУ / netinfo
ЮЗУ „Неофит Рилски” организира допълнителен приемен изпит за попълване на 140 незаети места, съобщиха от Ректората.

Специалностите с допълнителен прием са Физика, Педагогика на обучението по математика и информатика, Педагогика на обучението по физика и математика, Педагогика на обучението по химия и физика, Моделиране, технологии и мениджмънт в шевното производство, Електроника и Комуникационни технологии.

За тези места могат да кандидатстват младежи и девойки, положили успешно конкурсни изпити по математика, физика, химия и изобразително изкуство в други висши училища, уточни пресаташето на университета Крум Михайлов.

Ще се приемат и кандидати с оценки от държавни зрелостни изпити по математика, физика и химия, държани през 2008 г.

За специалността Педагогика на обучението по български и чужд език ще се приемат молби от кандидат-студенти, положили успешно конкурсни изпити по руски или немски език в други държавни висши училища, както и кандидати с оценки от държавни зрелостни изпити по същия предмет, държани през 2008 г.

Желаещите да учат по специалността Приложна лингвистика с френски и английски език трабва да подадат молби с успешно положени конкурсни изпити по френскси език в други държавни висши училища, както и с оценки от държавни зрелостни изпити по същия предмет, държани през настоящата година.

За всички специалности може да се участва и с единен комплексен допълнителен изпит, съставен от два модула - Тест по математика и Тест по български език и литература.

Разрешава се на младежи и девойки, кандидатствали в ЮЗУ “Неофит Рилски”, които отговарят на условията за формиране на състезателен бал по специалностите с допълнителен прием, да ги попълнят в състезателния си картон.

Срокът за подаване на молбите изтече на 4-ти септември.

От 10 до 14 септември са редовните кандидатстудентски изпити за специалностите Музикален театър, Филмов и ТВ монтаж, Филмова и ТВ режисура, Филмово и ТВ операторство, Актьорско майсторство и Изпълнителско изкуство – народно пеене или народни инструменти, напомнят от благоевградския ВУЗ. Документи се приемат до 09. 09 2008 г. включително.