Делегация от Македония на работна среща в Разлог
Делегация от Македония на работна среща в Разлог / Снимка: Вероника Атанасова
Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и председателят на местния парламент д-р Мария Копанарова проведоха работна среща с делегация от Македония. Делегацията бе водена от новия кмет на Община Гьорче Петров – Александър Наумоски, и председателя на Общинския съвет там– Илия Спасовски.

На срещата  бяха обсъдени теми в областта на работата по европейски проекти, местното икономическо развитие, опазването на околната среда и  на природното и културно наследство, както и развитието на туризма. Дискутирани бяха и бъдещи възможности за сътрудничество и съвместна работа. Стана ясно, че Община Разлог и Община Гьорче Петров вече успешно работят по съвместен проект „Изпълнение на образователни методи - „учене чрез правене“ при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища“, финансиран по програма Erasmus+.
Македонската делегация посети редица обекти на територията на община Разлог, реализирани с финансовата подкрепа на Европейски съюз, сред които Регионално депо - Разлог и екопътека „Стъпалата“ . Освен това те присъстваха и на символичната първа копка  по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група”.