Броят в съда бюлетините от вота за кмет в Мосомище
Броят в съда бюлетините от вота за кмет в Мосомище / netinfo

В Административния съд в Благоевград ще преброят повторно всички бюлетини, пуснати в трите секции в село Мосомище в деня на балотажа за кмет. Искането, на загубилата изборите Анна Донкова, бе уважено днес от благоевградския съдия Иван Шекерлийски.

В хода на стартиралото административно производство по оспорване на решението на Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев, въз основа на което за кмет бе конституиран Иван Ламбрев от ГЕРБ, Анна Донкова поиска да бъде извършена и специализирана проверка на списъците с имената на имащите право на глас жители в Мосомище.

Донкова, чрез адвоката си Кирил Михов, заяви пред съдия Шекерлийски, че вотът в Мосомище е бил купен с кебапчета, пържоли и с песните на известната певица от този край - Николина Чакърдъкова. Съдът обаче отказа да бъде изискана разписка от Чакърдъкова за получен хонорар на 14 февруари от Иван Ламбрев, възлизащ на 7000 лева.

Делото за касиране на извънредните избори в Мосомище продължава следващата седмица. Върховният административен съд вече два пъти обяви кметските избори за недействителни и опорочени и се стигна до провеждането на тези от 28 февруари.