Благоевградчанка е кандидат за вицепрезидент от ВМРО-БНД
Благоевградчанка е кандидат за вицепрезидент от ВМРО-БНД / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградчанката Даниела Симидчиева е кандидат за вицепрезидент на ВМРО-Българско национално движение, това обяви лидерът на войводите Георги Васев, който участва в надпреварата за кметското място в Благоевград .

Даниела Симидчиева е председател на КНСБ Благоевград  до 1995 година, бивш шеф на пенсионно-осигурителна компания. Сега Симидчиева е директор на  Центъра за професионално образование към Българска стопанска камара.

Симидчиева е българката, показала най-добри резултати от теста на МЕНСА - Световната организация на хората с висок коефициент на интелигентност. Нещо повече заради IQ-то й от над 200 точки, при общ среден показател за повечето хора 100, вестник Daily Telegraph я обяви за най-умната жена в света, като изданието посочва, че сред двата процента жители на планетата, които имат подобен коефициент на интелигентност, има повече представители на силния пол и го обясняват с еволюцията на половете и по-високата ангажираност на мъжете с оцеляването на рода и семейството. Коефициентът й на интелигентност е сравняван единствено с този на Мария Кюри, която два пъти е получавала Нобелова награда.

Георги Васев обяви  и имената на кандидатите за кметските места в селата Бело поле, Покровник, Падеж  и Рилци.

Настоящите управници в селата Бело поле и Рилци - Иван Стойчев и Живко Чукарски, са кандидати за пореден мандат. В Покровник войводите издигат Стоичко Кузмански, а в  Падеж – Методи Кавалджиев.

В Церово и Логодаж имената на участниците в кметката надпревара ще станат ясни до няколко дни.