Благоевград става арена на българската музика
Благоевград става арена на българската музика / vesti.bg

В навечерието на празника на Благоевград, грандиозен концерт ще събере най-добрите изпълнители на българска музика в областния център.

Събитието ще се проведе на 9-и май на площад "Георги Измирлиев, като се очаква то да привлече хора от различни градове на България. Репертоарът, който се подготвя в момента, включва както "златни" български песни, така и нови соло и дуетни изпълнения. Подобен концерт се организира в Благоевград за втора поредна година.

"Миналата на събитието присъстваха над 18 000 души. Такива прояви помагат за развитието на културния туризъм в града", каза на пресконференция кметът на Благоевград Атанас Камбитов. По време на самия концерт ще бъде направено и светлинно шоу.

За момента имената на големите български изпълнители, които ще пристигнат в Благоевград, се пазят в тайна. Водещ на музикалното събитие ще бъде Любо Киров, солист на българската група "Те". Очакванията на организаторите е интересът към концерта да е по-голям и от миналогодишния.

През 2013 г в инициативата взеха участие изпълнители като Лили Иванова и Васко Василев. Тогава събитиетието бе организирано на 24 май - Деня  Ден на славянската писменост и култура и празник на Благоевград.

Подобни събития са и в помощ на кандидатурата на Югозапада за Европейска столица на културата 2019, смятат организаторите.