/ Община Благоевград

Община Благоевград и спортните клубове предоставят възможност за безплатни занимания по различни видове спорт за учениците през априлската ваканция. Всеки ден в периода от 30 март до 7 април по утвърден график децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да практикуват нови за тях видове спорт.

На 6 април започва голямото пролетно чистене на Благоевград

Тренировките по баскетбол ще се провеждат в спортния салон на IV ОУ „Димчо Дебелянов“ и в Спортен комплекс „Пирин“, парк „Ловен дом“ посреща леката атлетика и ориентирането.

В Спортен комплекс „Пирин“ ще се провеждат още заниманията по хандбал, лека атлетика и футбол. Тренировките по естетическа гимназия ще бъдат в сградата на бившия Младежки дом.

Във физкултурния салон на III ОУ „Димитър Талев“ ще се провеждат заниманията по художествена гимнастика, в залата на фитнес „Голдън джъм“ - канадска борба, бокс ще се тренира в салона на V СУ „Георги Измирлиев“. Плувен комплекс „Пирин“ ще посреща плувните млади надежди, в зала „Скаптопара“ децата ще имат възможност да тренират баскетбол.

Благоевград с цветни оазиси и повече зелени площи

Учениците от всички училища на територията на община Благоевград  ще могат напълно безплатно да посещават спортните занимания, към които имат интерес. Община Благоевград предоставя най-добрите условия за провеждане на заниманията, като е подсигурила и лицензирани треньори.

Целта на общинското ръководство е да се поощряват добрите практики, като се дава възможност на учениците да запълнят правилно и полезно свободното си време.