Без синя зона в пазарните дни, предлага съветник
Без синя зона в пазарните дни, предлага съветник / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградският общински съветник Антон Асийски депозира първите си предложения пред парламентарния председател Радослав Тасков и кмета Атанас Камбитов.

Младият социалист настоява за намаляване наемната цена на обектите в общинското дружество "Пазари" с един лев.

Към този момент търговците плащат по 4.20 лева за квадратен метър площ.

Наематели изразили недоволството си пред Антон Асийски, към когото се обърнали за съдействие.

Изготвили са и протестна подписка, парафирана от над 40 търговци и производители.

"Във връзка с проведена среща и изразено недоволство от наемателити на търговски обекти, съоръжения и търговски площи на територията на Общинско дружество "Пазари", с оглед подобряване на работната среда за търговците, осъществяващи стопанска дейност, предлагам да се изготви количествено-стойностна сметка и да се отпуснат средства от бюджета за ремонт на търговските обекти и санитарните помещения в тържището. Във връзка с неблагоприятната икономическа обстановка в страната и с цел насърчаване на търговците да продължават да извършват своята дейност, предлагам намаляване на  наемната цена на квадратен метър от 4.20 лв. на 3.20 лв. Предлагам като пазарен ден да се обяви и всеки понеделник. В тази връзка е редно да отпадне режимът на "синята зона" за платен престой на автомобили в района на пазара в дните понеделник и сряда", сочи в писменото си предложение до кметската администрация Антон Асийски.

"Предвид на това, че голяма част от търговците са и производители на стоките, тези социални мерки биха довели до стимулиране на малкия бизнес в Благоевград. Същите ще допринесат всеки един наемател да извършва дейността си в едни благоприятни условия на труд, без да се повишава цената на предлаганата продукция, както и до подобряване на физическата среда за ползвателите на търговските помещения и обекти", мотивира се Антон Асийски.