Автоцистерна се преобърна край Зелен дол, шофьорът загина на място
Автоцистерна се преобърна край Зелен дол, шофьорът загина на място / netinfo
Автоцистерна се преобърна край Зелен дол, шофьорът загина на място
19403
Автоцистерна се преобърна край Зелен дол, шофьорът загина на място
  • Автоцистерна се преобърна край Зелен дол, шофьорът загина на място

Автоцистерна се е преобърнала и възпламенила малко след моста над река Струма по пътя за благоевградското село Зелен дол, съобщиха от Областната полицейска дирекция. Товарният автомобил, с марка "Волво" и софийска регистрация, е превозвал хидратна вар към град Делчево, Македония. Шофьорът на камиона, на 47 г. от София, е загинал на място.

Сигналът за тежкия пътен инцидент е подаден на тел. 112 малко след 14.00 ч. днес. Цистерната е паднала върху склад на благоевградската фирма "Монолитстрой", в резултат на което се запалила. Изгорял е и лек автомобил "Лада", намиращ се в непосредствена близост до сградата, съобщи за Дарик началникът на противопожарната служба в Благоевград комисар Никола Орозански, който е на мястото на инцидента.  

Районът е отцепен, всеки момент се очаква да пристигне кран, който да отстрани цистерната. Пожарът вече е потушен от екип огнеборци с три противопожарни автомобила. Освен двете превозни средства пламъците са обхванали и покрива на сградата, уточни комисар Орозански.

По думите му най-вероятната причина за инцидента е спукана гума или друга неизправност по товарния автомобил.

Работата по случая продължава.

Още коментари за инцидента чуйте от комисар Никола Орозанвски в прикачения звуков файл