/ пресцентър
Пациенти с очни проблеми вече могат да се консултират онлайн със специалисти от Очна болница „Бургас“. Онлайн консултациите са най-новата услуга, въведена от лечебното заведения и е безплатна. Чрез форма за онлайн консултации в уебсайта на клиниката www.eyehospitalburgas.com пациентът или негов близък може да изпрати запитване за съответния очен проблем, след което ще получи отговор от специалист от Очната болница, разгледал конкретния случай.

„Така ще спестим време, усилия и средства на пациентите и техните близки“ – споделя управителят на Очна болница „Бургас“ д-р Николай Иванов – „За случаи, които не изискват непременно присъствието на пациента в лекарския кабинет, можем да отговаряме на запитвания, изпратени от не само от Бургас, но и друг град или чужда държава, като по този начин ще бъдем максимално полезни на хората“. Онлайн консултациите ще извършват д-р Николай Иванов, д-р Методи Иванов, Доц. д-р Борислав Дъбов, д-р Таня Иванова, д-р Милен Георгиев и д-р Ирина Попова.

Чрез подобна форма в уебсайта www.eyelaser.bg на Центъра за лазерна корекция на зрението към клиниката кандидатите за лазерна корекция могат да получат информация и индивидуална консултация относно лазерната корекция на зрението.

„В първото десетилетие на 21-ви век достъпът на пациента до лекаря трябва да е възможно най-улеснен“ – подчертава д-р Николай Иванов – „Когато пациентът не може да стигне до лекарския кабинет физически, съвременните технологии спомагат за това.“ Онлайн консултациите са първата стъпка от проекта „виртуална“ очна болница, към който лекарите от лечебното заведение са насочили усилията си, включваща виртуални лекарски посещения и телемедицина.