/ iStock/Getty Images
В сектор "Български документи за самоличност" и група "Миграция" в ОДМВР-Пазарджик от рано сутринта се наложи техническа профилактика и те преустановиха обслужването на граждани, съобщиха от ОД на МВР.

Междувременно днес стана ясно, че служител от сектор "БДС" е с положителна проба за коронавирусна инфекция. Жената не е на работа през тази седмица и се е самоизолирала в дома си. Ще се възползваме от временното преустановяване на работата на звената, за да се извърши щателна дезинфекция на всички помещения в сектор "БДС" и "Миграция" съгласно здравния протокол.

За предприетите мерки е уведомено ръководството на МВР, Министерство на здравеопазването, РЗИ-Пазарджик и Областния кризисен щаб. На място пристигнаха и екипи на Медицинския институт на МВР за вземане на проби на контактните служители от звената. След извършване на дезинфекцията помещенията ще бъдат отворени за обслужване на граждани след изтичане на 24 часа. През днешния и утрешния ден гражданите, които имат нужда от административни услуги могат да бъдат обслужени безпрепятствено в звената "БДС" при районните управления в Пещера, Панагюрище, Септември и Велинград, както и в сектор "Пътна полиция" в Пазарджик.