Умна възглавница се бори с хъркането
Умна възглавница се бори с хъркането / MorgueFile.com

Много хора страдат от неспокоен сън, защото се будят от хъркането на партньора си. Умна възглавница обаче ще сложи край на неспокойните нощи.

Възглавницата може да побутне хъркащия в друга позиция, за да спре да хърка или нежно да го събуди. Тя има вграден микрофон, който улавя звуковите вибрации при хъркането. След това се надува въздушен джоб, който я прави с до 8 сантиметра по-висока. Според създателите това разстояние е достатъчно да накара хъркащия да заеме друга позиция.

Спането на една страна намалява хъркането, защото основата на езика няма как да се свие назад към гърлото и да попречи на дишането.

По-големият ъгъл на възглавницата отваря дихателните пътища или кара човек да се помръдне и да заеме по-удобна позиция за сън, например да се завърти.

Умната възглавница може да бъде настроена да започне да работи след 30 минути, през които хъркащият да заспи спокойно, пише БГНЕС. След това се активират надуването и сензорът на микрофона, които могат да бъдат нагласени за леко или по-силно хъркане. За леко похъркване се препоръчва да бъде включен по-чувствителният сензор, а за сериозно хъркане - по-малко чувствителният. Въздушният джоб се задейства от звук и се надува или спада за по-добро дишане и предотвратяване на хъркането.

Възглавницата е изработена на полиуретан, а нейната форма обхваща главата по най-добрия начин. Калъфката от полиестер може да бъде свалена и изпрана в перална машина.

Възглавницата може да бъде закупена онлайн на цена от 150 долара.