/ Thinkstock/Getty Images
Чорапите притежават удивителното свойство да се губят. Независимо колко цветен е даден чифт, собственикът му редовно изпада в положението да не знае къде се намира единият чорап и да е в пълно неведение за местонахождението на другия. Проблемът с постоянно губещите се чорапи вече може да бъде разрешен благодарение на специално приспособление, съобщава сайтът Ред ферит.
 


Джаджата СокДок наподобява закачалка, която "приютява" девет чифта. Благодарение на нея стопанинът на чорапите повече няма да се тревожи, че те отново и отново ще проявяват склонността си да се делят един от друг.
 


Приспособлението е изработено от устойчива на разнищване и избледняване въжена материя, което позволява закачените на него чорапи да се перат в пералня и да се сушат в сушилня.
 


Джаджата е подходяща не само за чорапи, но и за шалове, ръкавици, шапки и други аксесоари. Приспособлението СокДок се предлага в интернет срещу сума от 16 долара. Пакетът включва две закачалки, едната от които може да се приспособи за чисти чорапи, а другата - за нуждаещи се от пране.
БТА