/ БГНЕС, архив
Руският товарен космически кораб "Прогрес МС-06" повдигна височината на полета на Международната космическа станция (МКС), съобщи ТАСС като цитира Центъра за управление на полетите (ЦУП).
 
Корекцията на орбитата на МКС бе извършена с цел да се осигурят условия за кацане на спускаемия апарат на кораба "Союз МС-04" през септември и за скачване на "Союз МС-06" с МКС, поясниха от ЦУП.
 
Google и НАСА предлагат виртуална обиколка на МКС (ВИДЕО)

Корабът "Прогрес МС-06" включи двигателите си, за да бъде коригирана височината на полета на станцията. Те функционираха 125 секунди и станцията бе повдигната с 0,44 км до 404,5 км над земната повърхност.
 
Следващата корекция на орбитата на МКС ще бъде извършена на 25 август.
 
Русия започна разработването на робот-космонавт за МКС

Понастоящем на борда на станцията работят руските космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански, американските астронавти Пеги Уитсън, Джак Фишър и Рандолф Брезник, както и европейският астронавт Паоло Несполи.
 
Кацането на "Союз МС-04" с Юрчихин, Фишър и Уитсън е планирано за 3 септември, а изстрелването на "Союз МС-06" с руския космонавт Александър Мисуркин и американските астронавти Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба - за 13 септември.
БТА